Jednoduchá a hlavně rychlá pizza, kterou servírujeme do hodinky.
Hodnocení
4.5
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Na potření
Česnek1-2 stroužky
Rajčatový protlak1 ks
Olivový olej1/2 lžíce
Pizza koření1 lžička
Těsto
Vejce1 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Hladká mouka 1/2 kg
Bílý jogurt1 kelímek
Ostatní
Paprika1 ks
Cibule1 ks
Rajče4 ks
Niva15 dkg
Čabajkový salám nebo jiná pálivá uzenina15 dkg
Postup přípravy
Na vál prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme jogurt, vejce a osolíme. Zpracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme a přeneseme do tukem vymazané formy nebo na plech. Doporučuji však těsto nechat chvilku odpočinout v chladu, lépe se pak bude válet.
Mezitím si můžeme připravit náplň. Těsto potřeme směsí rajčatového protlaku (menší sklenice), olivového oleje, prolisovaného česneku a koření na pizzu. Poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, rajčaty, paprikou a nahoru dáme uzeninu.
Mezitím si troubu předehřejeme asi na 170 °C. Jogurtovou pizzu se salámem pečeme asi 15 minut, pak posypeme strouhanou nivou a vložíme do trouby dopéct.
Zlatavou jogurtovou pizzu se salámem a nivou nakrájíme a ihned podáváme.
Perfektní recept, děkuji, konečně recept ve kterém není koupený korpus s kečupem, s těstem se výborně pracuje, díky, mohu všem doporučit
Radka-Radecka
No jo, ty míry!
Už jsem několikrát reagovala, že "kelímek" nebo "hrnek" je v receptu zavádějící.
Někdo kupuje jogurt 125 , dále vím, že jsou ve velikosti 150, 175, 200, 250, 380, 400 i 500.
Takže aby se v tom čert vyznal, který měl zrovna autor na mysli.
Buď všechno na kelímky, nebo všechno na mililitry nebo gramy. Hlavně nemíchat kelímek a půl kila mouky.
.
Yvetta
Já taky musela dát jogurtu více (na danou dávku mouky 2 kelímky po 125 g), ale těsto bylo fakt super :)
Blanuskha
mouka
Není tam trochu moc mouky, jogurtovou pizzu dělám často, dávám na kelímek jogurtu cca 2 kelímky mouky, nikdy sem to ale nevážila, ten protlak s česnekm a olejem dělám taky, výborný - lepší než jen kečup, poklademe čím máme rádi - nejlépe všechny zbytky z ledničky.. :-) ale úplně nej je s anglickou, olivy a sýr.