Mléko nalijeme do kastrolu a osolíme asi tolik, jako bychom solili maso, ještě i opepříme. Do osoleného a opepřeného mléka vložíme kuřecí paličky tak, aby byly celé potopené. Paličky uložíme odstát přes noc do lednice.
Druhý den uvedeme obsah kastrolu k varu a při mírné teplotě vaříme 15 - 20 minut. Mezitím dáme do misky vejce a rozšleháme ho vidličkou. Do mikrotenového sáčku nasypeme hladkou mouku, kterou osolíme a ochutíme chilli nebo kořenící směsí, ale klidně obojím (2 - 3 lžíce).
Množství koření si namícháme podle svých chutí a uvážení. Já doporučuji půl lžičky chilli a asi 2 a půl lžíce kořenící směsi. Množství chilli se odvíjí od stupně pálivosti použité kořenící směsi.
Povařené kuřecí paličky vyjmeme, osušíme a protřepeme v sáčku se směsí. Následně paličky obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec opět protřepeme v ochucené mouce. Paličky necháme 15 minut zaschnout a smažíme v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
Jižanské smažené kuřecí paličky podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.