Jitrocelový sirup

Recept na bylinkový sirup proti kašli.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Na jitrocelový sirup si připravíme 3 plné hrsti čerstvé jitrocele a 2 šálky cukru.

Listy jitrocele nakrájíme na malé kousky. Pak vrstvíme do sklenice vrstvy jitrocele a na to vrstvu cukru. Vrstvy děláme asi 1 cm silné a končíme vrstvou cukru.

Jitrocel s cukrem necháme na teplejším a slunném místě 1 - 2 dny odležet, kdy se nám rozpustí cukr a vytáhne z jitrocele veškerou šťávu. Pak jitrocel přecedíme a šťávu vymačkáme přes plátno do uzavíratelné sklenice.

Jitrocelový sirup uložíme na chladné místo, kde vydrží celou zimu. JItrocelový sirup podáváme dětem proti kašli 3x denně jednu lžíci.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jitrocelový sirup

Zpět na recept