Do vysoké asi 3 dl sklenice nakrájíme jednu limetku. Vždy rozkrojíme napůl a každou polovinu na dalších šest kousků. Pokud je limetka velká nebo nemáme rádi kyselé, dáme jí méně.
Do sklenice přidáme tři malé lžičky třtinového cukru a asi 15 lístků máty. Mám mátu malou, lístek má kolem 1 cm. Speciálním mačkadlem na mojito vše pečlivě promačkáme tak, aby byla limetka zcela vymačkaná. Přidáme panáka Bacardi (dobrý je i ten tmavý), doplníme šest kostek ledu a tyčinku na zamíchání.
Jitčino mojito ihned podáváme.
Protože je to Jitčino Mojito a ne Kizino Mojito, nebo někoho jiného. Dávám si sem svoje recepty proto, že to tak mám ráda já a né někdo jiný. A o tom ve vaření jde, o inovaci, na tom je založena originalita i chuť i množství receptů na jídla nebo pití, které existují. Pokud se vám nelíbí způsob, jakým si já osobně míchám mojito, doporučuji si založit svůj recept na svoje vlastní mojito a ten můj prostě ignorovat. To má určitý smysl, ne?
Jojo
mojito
Jestiže nedolíváte sodu,proč tedy velká sklenice(3dl)na malého panáka? I já leckde mojito pila,vždy dolité,někde do 1/2l sklenice i více(o to více rumu,máty i cukru).Někdy místo kostek ledu dám ledovou tříšť.
orange
Re: mojito
Sodou? Se sodou jsem to ještě nikde nepila a to jsem objela kus světa.:-) Ale ve finále, ať si to každý dělá, jak mu to chutná. Takže proč ne?:-)