Vaření.czReceptyJihočínské pečené kuře

Jihočínské pečené kuře

Recept na pečené kuře se skořicí a česnekem.


2.68x
90 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
1 kskuře
1 lžícehladká mouka
1 lžícecitronová šťáva
celá skořice
1-2 špetkymletý černý pepř
1.5 lžícevepřové sádlo

Postup přípravy

Kuře očistíme a zvenku i zevnitř potřeme citronovou šťávou, solí, mletým černým pepřem a necháme 3 hodiny odstát. Na pekáči rozpustíme sádlo. Přidáme asi 3 cm dlouhý kousek skořice, pokrájené stroužky česneku a připravené kuře. Pekáč vložíme do trouby a kuře dozlatova upečeme. Pak přilijeme šálek vody, zakryjeme a v troubě doměkka dusíme. Z másla a mouky připravíme řidší zásmažku. Zalijeme ji šťávou z kuřete, dochutíme solí a mletým pepřem, promícháme a chvíli provaříme, aby šťáva trochu zhoustla. Jihočínské pečené kuře dáme na mísu, obložíme ho uvařenými šťouchanými brambory a povařeným zeleným hráškem. Kuře přelijeme zahuštěnou šťávou a hned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jihočínské pečené kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena