Jihočeská rybí polévka

Jemná smetanová rybí polévka, kterou můžete servírovat při sváteční vánoční večeři.


2.9964x
45 min
1×

Ingredience

60 gmáslo
100 gsmetana
60 ghladká mouka
200 gkořenová zelenina
kapří hlava
kapří ocas
kapří jikry

podle chuti

sůl
rajčatový protlak
kari koření
mletý černý pepř
polévkové koření

na ozdobu

petrželka
2 kshouska

Postup přípravy

Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji najemno. Maso obereme a nakrájíme nadrobno. Jikry si rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a povaříme. Pak přidáme rybí maso, jikry a velmi krátce povaříme. Před koncem varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením. Během vaření polévky se nakrájíme housky najemno a nasucho je opražíme. Jihočeskou rybí polévku podáváme posypanou kostičkami housky a nasekanou petrželkou.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jihočeská rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena