Jihočeská rybí polévka

Jemná smetanová rybí polévka, kterou můžete servírovat při sváteční vánoční večeři.


2.9964x
45 min
1×

Postup přípravy

Očištěnou rybí hlavu a ocas uvaříme v osolené vodě doměkka a vývar procedíme. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji najemno. Maso obereme a nakrájíme nadrobno. Jikry si rozmícháme ve studené vodě, aby se oddělily.

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kari, rajčatový protlak a vše dobře rozšleháme metlou a povaříme. Pak přidáme rybí maso, jikry a velmi krátce povaříme. Před koncem varu polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením.

Během vaření polévky se nakrájíme housky najemno a nasucho je opražíme.

Jihočeskou rybí polévku podáváme posypanou kostičkami housky a nasekanou petrželkou.

Jak zbavit kapra kostí?

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeská rybí polévka

Zpět na recept