Jeronýmovi utopenci

Výborní utopenci pro těžká poplesová rána nebo jako příloha k výbornému pití.


3.1398x
0

Postup přípravy

Kabanos oloupeme a pokrájíme na vyšší špalíčky. Cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na kolečka. Cibulí nešetříme.



V míse promícháme cibuli s olejem. Pečlivě vymyjeme okurkovou sklenici 3 – 5ti litrovou, nebo jinou vhodnou nádobu, a na její dno dáme pořádnou vrstvu cibule s olejem, na ni položíme vrstvu špalíků uzeniny. Pak střídáme vrstvy cibule a uzeniny do vyčerpání surovin. Kdo má rád utopence pikantnější, může do jednotlivých vrstev přidat feferonky nebo chilli papričky.



Do hrnce z nerezu nebo s nepoškozeným smaltem nalijeme vodu a ocet, přidáme sůl a cukr a svaříme výbornou zálivku. Během míchání ochutnáváme a přidáváme cukr, sůl nebo ocet, až jsme spokojeni s chutí. Pak přidáme koření a vše chvíli povaříme.



Ještě horký lák nalijeme přes síto do sklenice s kabanosem. Nelijeme jej po stěnách, sklo by mohlo prasknout. Plnou láhev protřepeme, aby nezůstaly nikde vzduchové bubliny, překryjeme fólií a pevně zavážeme.



Necháme aspon týden uležet.
user-icon

autor molikj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jeronýmovi utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.