Vaření.czReceptyJemný vánoční vaječný koňak

Jemný vánoční vaječný koňak

Recept na tradiční vaječný likér, bez kterého to na Vánoce není ono.


4.04x
160 min

Postup přípravy

V hrnci smícháme plnotučné mléko, slazené a neslazené kondenzované mléko, cukr krupici, vanilkový cukr, žloutky a za občasného míchání vaříme ve vodní lázni asi 2,5 hodiny. Necháme přejít varem, stále mícháme, potom přecedíme a necháme vychladit. Dále přilijeme rum, důkladně rozmícháme a nalijeme do lahví. Koňak musíme zamíchat před každým dalším plněním. Vaječný koňak uchováváme nejlépe v chladu. Neslazené kondenzované mléko můžeme nahradit 2 smetanami ke šlehání nebo 1/2 litrem smetany. Kdo má rád jemnější vaječný koňak, dá tam jen 1/2 litru rumu. Jemný vánoční vaječný koňak podáváme podle chuti k různým svátečním příležitostem.
user-icon

autor Zorňafa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný vánoční vaječný koňak

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena