Jemný sýrový nákyp

Recept na nadýchané sýrové mističky.


2.9976x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo rozehřejeme.

Do rozehřátého másla zašleháme žloutky a zahříváme je půl minuty, pak přidáme strouhaný sýr, vhodný je čedar nebo ementál, přidáme sůl, pepř zahříváme, až směs zhoustne. Do takto připravené směsi vmícháme sníh z 1 bílku. Směs necháme vychladnout.

Do vychladlé směsi vmícháme sníh z ostatních bílků. Sýrovou hmotou naplníme 4 malé ohnivzdorné mističky. Jemný sýrový nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.

Upečený jemný sýrový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný sýrový nákyp

Zpět na recept