Jemný sýrový nákyp

Recept na nadýchané sýrové mističky.


2.9976x
60 min

Ingredience

sůl
5 ksvejce
90 gmáslo
180 gsýr
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo rozehřejeme. Do rozehřátého másla zašleháme žloutky a zahříváme je půl minuty, pak přidáme strouhaný sýr, vhodný je čedar nebo ementál, přidáme sůl, pepř zahříváme, až směs zhoustne. Do takto připravené směsi vmícháme sníh z 1 bílku. Směs necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme sníh z ostatních bílků. Sýrovou hmotou naplníme 4 malé ohnivzdorné mističky. Jemný sýrový nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. Upečený jemný sýrový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný sýrový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena