Recept na jemný salát z kapřího masa, který je vhodný jako předkrm při slavnostním menu.
0.5 ks | cibule |
0.3 ks | celer |
5 lžic | majonéza |
1 lžíce | kapary |
1 ks | bobkový list |
4 kuličky | nové koření |
3 lžíce | zakysaná smetana |
1-2 ks | okurky kyselé |
2 lžíce | hrášek sterilovaný |
6 kuliček | celý černý pepř |
0.5 ks | kapr s kůží |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř |
Kapra s kůží očistíme, vložíme do studené osolené vody, přidáme koření a vaříme cca 10 minut doměkka. Vychladlou rybu zbavíme kůže a maso obereme. Čtvrtku menšího celeru oloupeme, nastrouháme nahrubo a povaříme asi 2 minuty ve vývaru z kapra. Pak celer scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky, které rovněž spaříme vodou a zchladíme. Kapary jemně nasekáme, okurku nakrájíme nadrobno a hrášek necháme okapat. V míse zlehka promícháme kapří maso s celerem, cibulkou, hráškem, okurkami a kapary. Nakonec směs spojíme majonézou smíchanou se zakysanou smetanou. Salát podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu. Jemný salát z kapra rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s opečenými toasty.
(doba přípravy 45 min)
Videonávod, jak zbavit kapra kostí během několika minut
Šéfkuchař Radek Šubrt vás naučí, jak šikovně a jednoduše zbavit kapra většiny kostí a připravit z něj filety. Je potřeba jen velký ostrý nůž a trocha práce. Videonávod krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena