Rychlý recept na jemný moučník, který je chuťově výborný.
Hodnocení
2.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce4 ks
Máslo160 g
Rum2 lžíce
Cukr moučka300 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 500 g
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Podle potřeby
Lupínky mandlí
Na potření
Meruňková zavařenina6-8 lžic
Postup přípravy
Do pěny utřeme cukr s vejci, vanilkovým cukrem, rumem a špetkou soli. Vmícháme vlažné rozpuštěné máslo a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto hladce rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Moučník pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Ještě teplý jemný moučník přeneseme i s papírem na vál. Potřeme teplou rozvařenou marmeládou, necháme trochu vychladnout, moučník rozpůlíme a jednu půlku dáme na druhou. Tak máme vrstvu marmelády navrchu i uprostřed. Posypeme plátky mandlí. Jemný moučník s mandlemi nakrájíme na kostky a podáváme.