Jemný makový chlebíček

Moučník, který potěší milovníky máku. Recept je jednoduchý na přípravu.


4.08x
60 min

Postup přípravy

Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru našleháme do lehké pěny. Postupně přidáváme žloutky. Mák promícháme s mletými ořechy a strouhankou a přidáme je do máslové směsi. Nakonec přidáme sníh vyšlehaný z bílků.

Větší formu (já použila na plum cake) vymažeme a vysypeme. Do formy nalijeme těsto.

Jemný makový chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 - 60 minut, záleží na velikosti formy, kterou jsme použili.

Jemný makový chlebíček necháme vychladnout a můžeme ozdobit posypáním moučkovým cukrem. Moučník je výborný vlažný i studený.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný makový chlebíček

Zpět na recept