Jemný kávový dort

Dort vhodný tentokráte pouze pro dospělé a milovníky kávy.


3.081x
90 min

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 175 °C a připravíme dortovou formu, jejíž dno potřeme tukem a zaprášíme hrubou moukou.

Máslo si rozehřejeme a necháme zchladnout. Cukr, sůl a vejce vyšleháme v horké vodní lázni až do zhoustnutí. Přendáme do studené vodní lázně a šleháme do zchladnutí. Postupně lehce vmícháme prosátou mouku a nakonec máslo.

Těsto nalijeme do formy a asi 50 minut pečeme. Z formy vyndaváme až po vychladnutí.

Korpus podélně rozřízneme a potřeme kávovým likérem. Z cukru, kávy a šlehačky vyšleháme tuhou šlehačku. Dort jí nejen naplníme, ale také potřeme po stranách a nahoře dle fantazie nazdobíme. Mandlovými lístky zdobíme obvod a střed dortu. Při zdobení využijeme i celá kávová zrníčka.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný kávový dort

Zpět na recept