Jemný kapaný dort

Jednoduchý recept na výborný kapaný dort s krémem.


5.014x
90 min
3×

Ingredience

těsto

150 mlolej
4 ksvejce
240 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
250 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
100 mlvařicí voda

krém

250 gmáslo
500 mlmléko
1 balíčekčokoládový pudink

podle chuti

kakao
čokoláda

Postup přípravy

Na těsto utřeme žloutky s cukrem (120 g), přidáme vanilkový cukr a prosetou mouku s kypřícím práškem. Za stálého míchání postupně přidáváme olej a vařicí vodu. Nakonec potom přidáme ušlehané bílky s cukrem.

Třetinu těsta smícháme s kakaem a 2/3 těsta zůstanou bílé. Po lžících postupně kapeme těsto do vymazané dortové formy - vždy dvakrát bílé těsto a jednou hnědé.

Kapaný dort upečeme v předehřáté troubě.

Na krém si uvaříme z mléka a pudinku v prášku čokoládový pudink, přidáme nalámanou čokoládu a po vychladnutí zašleháme máslo.

Vychladlý korpus dortu rozkrojíme na 3 části a potom je spojíme čokoládovým krémem. Na vrchu můžeme dort ozdobit také čokoládovým krémem nebo polijeme čokoládovou polevou.

Jemný kapaný dort nakrájíme a podáváme při různých příležitostech jako vynikající moučník.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný kapaný dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká