Jemný jablečný koláč

Jednoduchý, lehký a vláčný koláč s ovocem.


4.318x
45 min
2×

Postup přípravy

Jablka očistíme, rozčtvrtíme a i se slupkou nastrouháme. Rozinky spaříme a opláchneme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme, případně jej vyložíme pečícím papírem.

Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. K této směsi střídavě přidáváme po lžících mouku a nastrouhaná jablka. Nakonec do těsta vmícháme rozinky a ořechy. Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Hotový jablečný koláč necháme vychladnout.

Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Vlažnou polevou přelijeme jemný jablečný koláč a necháme ztuhnout.

Jemný jablečný koláč nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
user-icon

autor Pigi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný jablečný koláč

Zpět na recept