Jemný čokoládový moučník

Moučník, kterému neodolá žádná návštěva. Hutný, přitom jemný, nadýchaný a plný čokolády.


3.527x
60 min
3×

Postup přípravy

Máslo, hořkou a mléčnou čokoládu, ale také oba cukry rozpustíme společně ve vodní lázni. Když máme hmotu kompaktní, přidáme i rozpustnou kávu. Necháme trochu vychladnout.

Do čokoládové hmoty zašleháme žloutky. Přidáme mouku a vyšlehaný sníh z bílků.

Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Vlijeme čokoládové těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme asi 30 minut.

Jemný čokoládový moučník vyjmeme z trouby, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme se šlehačkou nebo smetanovou zmrzlinou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný čokoládový moučník

Zpět na recept