Jemný čokoládový cheesecake

Recept pro milovníky čokolády a cheesecaků.


5.04x
90 min

Ingredience

těsto

50 gmáslo
100 gsušenky Esíčka

poleva

110 gjahody

náplň

75 mlpomerančový džus
75 gčokoláda na vaření
60 gcukr moučka
0.5 kskůra z pomeranče
4 gplátková želatina
75 mlsmetana 33%
125 gtvarohový sýr
125 gměkký plnotučný tvaroh

na ozdobu

ovoce

Postup přípravy

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm.

Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džusu asi na 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, tvarohovým sýrem (například Lučina), přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a pomalu přidáme dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus.

Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky asi na 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných čerstvých jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.

Jemný čokoládový cheesecake nakrájíme a podáváme k dobré kávě nebo čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný čokoládový cheesecake

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena