Jemnější řízek

Nenáročný recept na přípravu chutného řízku z telecího masa.


3.139x
45 min

Ingredience

2 kstelecí řízek z kýty

podle chuti

sůl
paprika mletá
mletý černý pepř

na obalení

2 ksvejce
2 lžícesmetana ke šlehání

podle potřeby

houska
hladká mouka
arašídový olej

Postup přípravy

Řízky dobře opláchneme, podle potřeby odblaníme a pečlivě osušíme. Maso naklepeme z obou stran mezi folií asi na 5 mm. Řízky osolíme a opepříme z obou stran. Housku rozmixujeme v mixeru, ale ne úplně na jemno. Šlehačku si našleháme do polotuha, mouku promícháme s pikantní nebo sladkou mletou paprikou. Vejce rozšleháme a do vajec přidáme našlehanou smetanu. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na dobře rozpáleném oleji smažíme řízky dozlatova a ihned ukládáme na sací kartu. Jemnější vepřový řízek podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemnější řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena