Jemné tvarohové knedlíčky se sýrem

Jemné tvarohové knedlíčky se sýrem podáváme posypané strouhanou nivou a s čerstvou zeleninou.


4.737x
45 min

Postup přípravy

Sýr eidam nastrouháme na jemném struhadle. Sýr niva nastrouháme nahrubo.

Změklé máslo utřeme se solí a žloutky do pěny. Vmícháme tvaroh, mouku, strouhanku a nastrouhaný eidam. Těsto dobře propracujeme a necháme asi 20 minut odležet.

Pomocí polévkové lžíce tvarujeme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě.
Hotové knedlíčky vyjmeme, propíchneme vidličkou a horké obalíme v nastrouhaném sýru niva.

Knedlíčky rozdělíme na porce a podle chuti můžeme pokapat rozpuštěným máslem a dochutit kečupem. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Tvarohové knedlíčky můžeme podávat samostatně, nebo i jako přílohu k masům s omáčkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné tvarohové knedlíčky se sýrem

Zpět na recept