Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou

Vynikající řez, který si zamiluje celá rodina. Jednoduchý recept.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Mouku, moučkový cukr, heru a žloutky smícháme a vypracuje linecké těsto. Těsto rozválíme a dáme na menší vymazaný plech a potřeme nejlépe červenou zavařeninou.

Na krém si vyšleháme sníh z 8 bílků. Oříšky si umeleme najemno. Máslo, mouku, moučkový cukr a mleté oříšky smícháme dohromady. Postupně lehce přidáváme sníh. Nadýchaný krém dáme na syrové těsto a vše dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Ořechové řezy pečeme asi 30 minut.

Na upečené horké těsto dáme žloutkovou polevu. Tu připravíme tak, že smícháme žloutky a moučkový cukr. Poté můžeme celé řezy ozdobit strouhanou čokoládou.

Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor MicinKa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou

Zpět na recept