Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou

Vynikající řez, který si zamiluje celá rodina. Jednoduchý recept.


5.01x
45 min

Ingredience

krém

25 dkgmáslo
8 ksbílek
20 dkgcukr moučka
18 dkghrubá mouka
18 dkglískové ořechy

poleva

6 ksžloutek
20 dkgcukr moučka

těsto

2 ksžloutek
7 dkgcukr moučka
14 dkghera
21 dkghladká mouka

podle potřeby

čokoláda

na potření

zavařenina

Postup přípravy

Mouku, moučkový cukr, heru a žloutky smícháme a vypracuje linecké těsto. Těsto rozválíme a dáme na menší vymazaný plech a potřeme nejlépe červenou zavařeninou.

Na krém si vyšleháme sníh z 8 bílků. Oříšky si umeleme najemno. Máslo, mouku, moučkový cukr a mleté oříšky smícháme dohromady. Postupně lehce přidáváme sníh. Nadýchaný krém dáme na syrové těsto a vše dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Ořechové řezy pečeme asi 30 minut.

Na upečené horké těsto dáme žloutkovou polevu. Tu připravíme tak, že smícháme žloutky a moučkový cukr. Poté můžeme celé řezy ozdobit strouhanou čokoládou.

Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor MicinKa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena