Jemné kuřecí ragú

Jemné kuřecí ragú se zeleninou podáváme s těstovinami.


4.641x
60 min
2×

Ingredience

50 gmáslo
2 ksžloutek
2 kscibule
1 kskuře
1 lžícevegeta
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
40 ghladká mouka
200 mlsmetana na vaření
10 kuličekcelý černý pepř
400 gmražená jarní zeleninová směs

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme se smetanou a okořeníme muškátovým květem. Kuře očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Osolíme, přidáme vegetu, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme doměkka. Uvařené kuře zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kousky. Vývar použijeme na podlévání. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mraženou zeleninu, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Do tohoto základu vložíme dušenou zeleninu a nakrájené měkké kuřecí maso. Přivedeme k varu a vlijeme smetanu se žloutky. Promícháme a odstavíme z tepla. Podle potřeby dochutíme pepřem a přisolíme. Jemné kuřecí ragú podáváme s těstovinami nebo rýží. Zdobíme sekanou petrželkou a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné kuřecí ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena