Jemné jablečné řezy

Nadýchaný moučník plný zdravých jablíček.


4.444x
60 min
15×

Postup přípravy

Jablka (sladká, ne příliš vodnatá) oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme.

Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé nadýchané pěny. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka promícháme. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech a vložíme do předehřáté trouby. Jemné jablečné řezy pečeme na 175 °C asi 45 minut.

Upečený moučník necháme na plechu 10 minut chladnout a pak jej opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Polevu si připravíme podle návodu a celý moučník rovnoměrně potřeme a polevu uhladíme. Jemné jablečné řezy ještě posypeme cukrovím zdobením, kokosem nebo jemně sekanými oříšky.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné jablečné řezy

Zpět na recept