Jemná zeleninová polévka alá Kavalier

Recept na skvělou, lahodnou a jemnou polévku, kterou mne naučila manželka mého učitele malování.


3.2154x
20 min
3×

Postup přípravy

Omyjeme a očistíme cibuli, mrkev, celer, petržel, pórek a česnek. Cibuli nakrájíme najemno, pórek na kolečka a zbytek zeleniny na drobné kostičky.

V malém kastrůlku necháme pozvolna a za občasného míchání rozehřát smetanu se sýrem.

Vodu uvedeme do varu.

V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, pórek, vsypeme kari koření a krátce osmahneme. Vlijeme vroucí vodu, přidáme polévkové koření, česnek a necháme vařit na nižší stupeň asi 15 minut.

Po 15-ti minutách vlijeme smetanu s roztaveným sýrem, přidáme libeček a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku podle chuti osolíme nebo ochutíme pepřem.

Jemná zeleninová polévka alá Kavalier je nejlepší horká. S opečeným toustem bohatě vynahradí hlavní chod.
user-icon

autor lenkalpw


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná zeleninová polévka alá Kavalier

Zpět na recept