Vaření.czReceptyJemná zeleninová polévka alá Kavalier

Jemná zeleninová polévka alá Kavalier

Recept na skvělou, lahodnou a jemnou polévku, kterou mne naučila manželka mého učitele malování.


3.2154x
20 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 dlsmetana
0.3 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 kscibule
1 lžičkakari koření
1 lvroucí voda
0.5 dlrostlinný olej
1 lžícepolévkové koření
1 ksmalý pórek
2 kssmetanový sýr (trojúhelníček)
1 lžičkadrcený sušený libeček

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Omyjeme a očistíme cibuli, mrkev, celer, petržel, pórek a česnek. Cibuli nakrájíme najemno, pórek na kolečka a zbytek zeleniny na drobné kostičky. V malém kastrůlku necháme pozvolna a za občasného míchání rozehřát smetanu se sýrem. Vodu uvedeme do varu. V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, pórek, vsypeme kari koření a krátce osmahneme. Vlijeme vroucí vodu, přidáme polévkové koření, česnek a necháme vařit na nižší stupeň asi 15 minut. Po 15-ti minutách vlijeme smetanu s roztaveným sýrem, přidáme libeček a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku podle chuti osolíme nebo ochutíme pepřem. Jemná zeleninová polévka alá Kavalier je nejlepší horká. S opečeným toustem bohatě vynahradí hlavní chod.
user-icon

autor lenkalpw

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná zeleninová polévka alá Kavalier

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena