Vaření.czReceptyJemná žampionová polévka se smetanou

Jemná žampionová polévka se smetanou

Jemná houbová polévka podle jednoduchého receptu.


0.00x
35 min

Ingredience

2 ksbrambory
1 kscibule
1 lvoda
6 ksžampiony
1 listbobkový list
3 kuličkynové koření
0.5 kostkymasový bujón
250 mlsmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

polohrubá mouka

Postup přípravy

Malou cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony, koření a masovou kostku, vaříme asi 15 minut. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a polévku přivedeme do varu. Když je vše měkké, přilijeme smetanu a zahustíme polohrubou moukou. Mouku přidáváme za stálého míchání nejlépe přes sitko, aby nám nevznikly hrudky. Na závěr žampionovou polévku dochutime soli a pepřem. Jemná žampionová polévka se smetanou je rychlá na přípravu a velmi dobrá. Před podáváním nezapomeneme vyjmout nové koření a bobkový list.
user-icon

autor Oblíbené

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná žampionová polévka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena