Jemná žampionová polévka se smetanou

Jemná houbová polévka podle jednoduchého receptu.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Malou cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. 

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony, koření a masovou kostku, vaříme asi 15 minut. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a polévku přivedeme do varu. Když je vše měkké, přilijeme smetanu a zahustíme polohrubou moukou. Mouku přidáváme za stálého míchání nejlépe přes sitko, aby nám nevznikly hrudky. Na závěr žampionovou polévku dochutime soli a pepřem.

Jemná žampionová polévka se smetanou je rychlá na přípravu a velmi dobrá. Před podáváním nezapomeneme vyjmout nové koření a bobkový list.
user-icon

autor Oblíbené


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná žampionová polévka se smetanou

Zpět na recept