Jemná švestková čokoláda

Výborná ovocná směs na perník a jiné buchty, kterou snadno a rychle připravíme podle osvědčeného receptu.


3.02x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve švestky vypeckujeme a potom je nameleme na jemnou kaši na masovém strojku, můžeme je i rozmixovat. Rozemleté švestky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem. Švestkovou směs necháme 24 hodin v chladnu odležet.

Odleženou švestkovou směs promícháme a dáme vařit asi na 20 - 25 minut. Ještě vařící plníme do malých zavařovacích skleniček, navrch každé švestkové čokolády dáme podle chuti 1 lžičku rumu, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako u marmelády.

Švestková čokoláda se výborně hodí k potření různých perníků nebo bábovek.
user-icon

autor Jarka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná švestková čokoláda

Zpět na recept