Jemná hrášková omáčka

Omáčka z hovězího vývaru a mléka, která má jemnou lahodnou chuť. Recept na výborný hlavní chod s knedlíkem.


4.891x
45 min
1×

Postup přípravy

Na lžíci másla umícháme ze dvou lžic hladké mouky světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým hovězím vývarem a prošleháme. Pokud máme vývar vřelý, nejprve vmícháme mléko rozkvedlané s hladkou moukou a až potom hovězí vývar. Nakonec přidáme sterilovaný nebo mražený hrášek.

Omáčku přivedeme k varu a za občasného míchání pomalu vaříme 20 minut. Ochutíme solí a nastrouhaným muškátovým oříškem - asi 3 špetky. Pokud se nám omáčka zdá hustá, můžeme ji zředit vývarem. Jemnou hráškovou omáčku odstavíme a vhodíme do ní pár lupínků studeného másla, přikryjeme a necháme máslo rozpustit.

Jemnou hráškovou omáčku podáváme s nakrájeným hovězím masem, knedlíkem a nebo těstovinami.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná hrášková omáčka

Zpět na recept