Jemná hrášková omáčka

Omáčka z hovězího vývaru a mléka, která má jemnou lahodnou chuť. Recept na výborný hlavní chod s knedlíkem.


4.891x
45 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
1 lmléko
4 lžícehladká mouka
0.5 lhovězí vývar
400 gsterilovaný hrášek

podle chuti

sůl
3 špetkymuškátový oříšek

Postup přípravy

Na lžíci másla umícháme ze dvou lžic hladké mouky světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým hovězím vývarem a prošleháme. Pokud máme vývar vřelý, nejprve vmícháme mléko rozkvedlané s hladkou moukou a až potom hovězí vývar. Nakonec přidáme sterilovaný nebo mražený hrášek. Omáčku přivedeme k varu a za občasného míchání pomalu vaříme 20 minut. Ochutíme solí a nastrouhaným muškátovým oříškem - asi 3 špetky. Pokud se nám omáčka zdá hustá, můžeme ji zředit vývarem. Jemnou hráškovou omáčku odstavíme a vhodíme do ní pár lupínků studeného másla, přikryjeme a necháme máslo rozpustit. Jemnou hráškovou omáčku podáváme s nakrájeným hovězím masem, knedlíkem a nebo těstovinami.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná hrášková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena