Jemná cibulačka

Recept na jemnou cibulovou polévku. Rychlá a snadná příprava. Pro vylepšení chuti můžeme přidat i strouhaný sýr.


4.570x
35 min
20×

Ingredience

2 lžícemáslo
4 dlmléko
2 kscibule
4 dlvoda
1 lžícenasekaná pažitka
1 kostkabujón Knorr s bylinkami a olivovým olejem

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

petrželka
zakysaná smetana

podle potřeby

veka
tuk na smažení

Postup přípravy

Většinu cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na másle ji osmažíme do světle žlutého zabarvení. Osmaženou cibuli zalijeme vodou, přivedeme k varu a přidáme kostku bujónu s bylinkami. Necháme krátce povařit a odstavíme z plotýnky.

Nyní použijeme ponorný mixér. Cibuli jím rozdrtíme a tím polévku vlastně zahustíme. Přilijeme 4 dl mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec přidáme nasekanou pažitku. Podle chuti jemnou cibulačku osolíme a opepříme.

Jemnou cibulačku podáváme s osmaženou vekou, nakrájenou na plátky nebo na hranolky. Nakonec jemnou cibulačku dochutíme lžící zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná cibulačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.