Jemná chřestová polévka s hoblinami ze sýru Grana Padano

Recept na přípravu jemné polévky z chřestu.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Chřest očistíme a odkrojíme dřevnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Jarní cibulku s natí nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme nadrobno.

Na rozpuštěném nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 minut, dokud chřest nezměkne.

Hlavičky chřestu vyjmeme, použijeme je na ozdobu. Polévku rozmixujeme ponorným mixerem a přes jemné síto propasírujeme. Čerstvě umletým bílým pepřem a mořskou solí dochutíme a čerstvou smetanou zjemníme. Polévku můžeme případně zahustit vaječnými žloutky. Můžeme také vložit do polévky jednu lžíci másla, polévka je pak jemnější. Polévku stáhneme z ohně a podáváme.

Jemnou chřestovou polévku podáváme ozdobenou hoblinami ze sýru Grana Padano a pár kapkami olivového oleje.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná chřestová polévka s hoblinami ze sýru Grana Padano

Zpět na recept