Velice jednoduchý a rychlý recept na skvělou buchtu.
Hodnocení
4.4
/ 5 (62x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
8x
Ingredience
Ostatní
Olej10 lžic
Vejce4 ks
Voda10 lžic
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice250 g
Hladká mouka 250 g
Na ozdobu
Ananas1 konzerva
Na obalení
Hrubá mouka
Postup přípravy
Všechny ingredience pokojové teploty si připravíme do mističek. Ananas necháme dobře okapat, nakrájíme na kostičky a obalíme v hrubé mouce. Samozřejmě můžeme použít jakékoli sezónní nebo kompotované ovoce.
Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně zašleháme olej a vodu.
Pak vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a poklademe ananasem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C dozlatova.
Vychladlou jemnou buchtu s ovocem pocukrujeme.
Opravdu skvělé, rychlé, zkusila jsem ji s rebarborou a opravdu všem chutnala
Jana
Moc dobrá buchta, poměry sedí, jen toho cukru bych se nebála dát trochu méně, ale záleží na každém, jak hodně sladí :) Každopádně recept to je dobrý, dík za něj :)
breznican
právě jsem to dopekl a musím říct, že to vypadá nádherně :) věřím, že to bude i chutnat skvěle :)
Geniuss
Pochvala
Opravdu skvělá buchta,před hodkou jsem jí dodělal a ted ochutnal a opravdu super.Děkuji za receptík,hnedka jsem si jí opsal a určo bude mezi mými nejoblíbenějšími.David