Jelení řízky na víně

Pokrm poněkud náročnější přípravy, ale překvapivého výsledku.


3.464x
45 min

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět jelení řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíčky, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, ochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit.

Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní jelení řízky a vše prohřejeme. Jelení řízky na víně ihned podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jelení řízky na víně

Zpět na recept