Jelení řízky na víně

Pokrm poněkud náročnější přípravy, ale překvapivého výsledku.


3.464x
45 min

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět jelení řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíčky, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, ochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní jelení řízky a vše prohřejeme. Jelení řízky na víně ihned podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jelení řízky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena