Vaření.czReceptyJelení kousky na žampionech

Jelení kousky na žampionech

Recept na ragú z jelení kýty dušené se žampiony. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.


4.611x
60 min

Ingredience

100-150 mlsmetana
200 gžampiony
1 ksbobkový list
100-150 mlbílé víno
60 ganglická slanina
1 ksčervená cibule
1 hrstčerstvá petrželka
1 snítkačerstvý rozmarýn
500 gjelení kýta
1 ksbílá paprika

podle potřeby

olej
vývar
máslo
hladká mouka

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jelení kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou větší cibuli nakrájíme na proužky. Kapii očistíme od jadérek a nakrájíme na drobné kostičky. Prorostlou slaninu nakrájíme na drobnější hranolky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Na pánvi s malým množstvím oleje nebo sádla rozškvaříme slaninu, pak vmícháme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme kousky masa. Maso za stálého míchání necháme zatáhnout, pak přidáme koření (kmín, rozmarýn a bobkový list), podlijeme vínem a vývarem a zakryté zvolna dusíme. K poloměkkému masu pak přidáme nakrájené žampiony, kapii a dodusíme doměkka. Nakonec jelení ragú zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme kousky másla obalenými v hladké mouce. Jelení kousky na žampionech dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Jelení kousky na žampionech podáváme se širokými nudlemi.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jelení kousky na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena