Jelení guláš

Recept na guláš ze zvěřiny, který podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.


4.163x
0
4×

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a krátce osmahneme. K cibuli přidáme maso a pár minut restujeme. Poté maso zasypeme mletou paprikou, osolíme, přidáme marmeládu, kmín, pepř a utřený česnek a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí, dokud se voda nevydusí. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vínem. Nakonec k masu přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.

Hotový jelení guláš stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou zhruba 10 minut dojít. Podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jelení guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká