Jehněčí v kyselém mléku

Jednoduchý recept, jak zdravě a rychle připravit jehněčí.


3.01029x
45 min

Postup přípravy

Jehněčí očistíme a nakrájíme na kousky. Ty podle chuti okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Podle chuti můžeme maso okořenit trochou česneku. Maso přeložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme olejem a vývarem.

Pekáč s masem vložíme do předehřáté trouby a dusíme doměkka.

Zatím si připravíme zálivku. Jogurt nebo kyselé ovčí mléko smícháme s moukou, vejci a osolíme. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso zálivkou přelijeme a vše dopečeme.

Upečené jehněčí v kyselém mléku zdobíme sekanou petrželkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí v kyselém mléku

Zpět na recept