Jehněčí ragú na víně

Velmi dobré ragú. Jen doba přípravy je závislá na kvalitě masa.


3.180x
90 min
2×

Ingredience

4 lžíceolej
sůl
1 lžícesolamyl
150 gcibule
2 kshřebíček
6 kuličekpepř celý
1 listbobkový list
4 dlčervené víno
1 lžičkasladká paprika
2 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
0.5 lžičkymletý černý pepř
800 gjehněčí maso

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli očistíme a nakrájíme.

Hodně rozpálíme olej na pánvi a maso ze všech stran opečeme. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme koření a zalijeme vínem. Ragú dusíme zakryté na mírném plameni, dokud nezměkne.

Když je maso měkké, vyndáme jej a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku a solamyl. Povaříme, přecedíme a dochutíme dle libosti.

Maso prohřejeme v omáčce, ale nevaříme.

Podáváme s brambory na různé variace.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí ragú na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.