Jehněčí po pastevecku

Chuťově zajímavý recept na dobré jídlo z jehněčího masa, které můžeme vařit i v přírodě v kotlíku.


5.01x
75 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 kspaprika
200 gcibule
1 ksbobkový list
1 kskyselá okurka
700 gbrambor
800 gjehněčí maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

podle potřeby

rajčatová šťáva

Postup přípravy

Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky na kousky, okurky na kostičky, oloupané brambory na kostičky a česnek prolisujeme. Jehněčí maso podusíme s nakrájenou cibulí bez přidání tuku. Když maso pustí šťávu, vmícháme mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlijeme trochou rajčatové šťávy. K téměř měkkému masu vložíme na kostičky nakrájené brambory a přilijeme rajčatovou šťávu tak, aby vše bylo ponořené. Jehněčí po pastevecku promícháme a dusíme na malém plaménku, dokud vše nezměkne. Ke konci dušení přidáme nakrájenou okurku. Jehněčí po pastevecku podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí po pastevecku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena