Jehněčí maso pečené

O Velikonocích se nejlépe na sváteční stůl hodí jehněčí pečeně.


2.973x
90 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C.

Jehněčí maso opereme, osušíme, protáhneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle přímo na pekáči maso z obou stran rychle osmahneme a potom zvolna pečeme hřbetem dolů.

Zhruba po půl hodině maso otočíme, dál pečeme a občas přeléváme šťávou, ke které podle potřeby přidáváme vývar.

Před dopečením potíráme povrch masa rozpuštěným máslem. Když dostane zlatavou barvu, vyjmeme ho z pekáče, do šťávy přidáme vývar, zbytek másla, přisolíme, krátce povaříme a scedíme.

Maso nakrájíme na porce, přeložíme na nahřátou mísu, polijeme šťávou, ozdobíme listy hlávkového salátu a pátky rajských.

Vhodnou přílohou k pečenému jehněčímu masu jsou brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí maso pečené

Zpět na recept