Jehněčí maso pečené

O Velikonocích se nejlépe na sváteční stůl hodí jehněčí pečeně.


2.973x
90 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C.

Jehněčí maso opereme, osušíme, protáhneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle přímo na pekáči maso z obou stran rychle osmahneme a potom zvolna pečeme hřbetem dolů.

Zhruba po půl hodině maso otočíme, dál pečeme a občas přeléváme šťávou, ke které podle potřeby přidáváme vývar.

Před dopečením potíráme povrch masa rozpuštěným máslem. Když dostane zlatavou barvu, vyjmeme ho z pekáče, do šťávy přidáme vývar, zbytek másla, přisolíme, krátce povaříme a scedíme.

Maso nakrájíme na porce, přeložíme na nahřátou mísu, polijeme šťávou, ozdobíme listy hlávkového salátu a pátky rajských.

Vhodnou přílohou k pečenému jehněčímu masu jsou brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí maso pečené

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.