Jehněčí maso pečené

O Velikonocích se nejlépe na sváteční stůl hodí jehněčí pečeně.


2.973x
90 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C. Jehněčí maso opereme, osušíme, protáhneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle přímo na pekáči maso z obou stran rychle osmahneme a potom zvolna pečeme hřbetem dolů. Zhruba po půl hodině maso otočíme, dál pečeme a občas přeléváme šťávou, ke které podle potřeby přidáváme vývar. Před dopečením potíráme povrch masa rozpuštěným máslem. Když dostane zlatavou barvu, vyjmeme ho z pekáče, do šťávy přidáme vývar, zbytek másla, přisolíme, krátce povaříme a scedíme. Maso nakrájíme na porce, přeložíme na nahřátou mísu, polijeme šťávou, ozdobíme listy hlávkového salátu a pátky rajských. Vhodnou přílohou k pečenému jehněčímu masu jsou brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí maso pečené

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena