Jehněčí kotletky

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu jehněčích kotletek na mátě. Pokrm můžeme podávat jako slavnostní oběd nebo večeři.


4.311x
45 min

Ingredience

5 lžicolej
1 lžícemed
1 lžičkaplnotučná hořčice
1 lžícebílý vinný ocet
4-5 snítekčerstvá máta
800 gkotletka z jehněčího hřbetu

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Jehněčí hřbet očistíme a nasekáme na malé kotletky. Lístky máty jemně nasekáme a promícháme s medem, hořčicí, vinným octem a olejem. Kotletky osolíme, opepříme, promícháme a promneme s marinádou. Jehněčí kotletky odložíme do chladu alespoň na 2 hodiny. Naložené maso i s marinádou přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a při 180°C upečeme jehněčí kotletky doměkka. Upečené jehněcí kotletky rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme se špenátem a smaženými bramborovými kroketami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kotletky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena