Vaření.czReceptyJehněčí kolínko zapečené se zeleninou

Jehněčí kolínko zapečené se zeleninou

Vyzkoušejte recept na lahodné jehněčí masíčko s hromadou pečené zeleniny.


3.97x
150 min

Ingredience

1 paličkačesnek
1 kscibule
0.5 ksceler
tymián
rozmarýn
4 ksmrkev
1 kspetržel
4 ksjehněčí kolínka

podle chuti

sůl
mletý pepř

příloha

tatarská omáčka
pečené brambory

Postup přípravy

Jehněčí kolínka opláchneme, očistíme od přebytečného tuku a blan a osušíme. Ostrým nožem oddělíme maso z horní části kosti, aby se maso během pečení stáhlo a kost se obnažila. Maso osolíme a opepříme a položíme do pekáče. Zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibule) nakrájíme na větší kousky, přidáme palici česneku rozkrojenou na půl a bylinky. To vše navrstvíme okolo kolínek do pekáče. Pekáč přikryjeme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme do měkka v troubě na 170 °C asi 2 hodiny, přičemž po první hodině do pekáče přilijeme trochu vody. Když je maso měkké, odstraníme alobal nebo poklici, zvýšíme teplotu na 190 °C a maso necháme asi 15 minut dopéct. Skvělou přílohou k jehněčímu kolínku jsou pečené brambory a jemná tatarská omáčka.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kolínko zapečené se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena