Jehněčí burger se zeleninou

Recept na přípravu výborného jehněčího burgeru se zeleninou.


2.33x
90 min

Ingredience

směs

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 lžičkamletý kmín
1 lžičkasušený tymián
1 špetkamletý černý pepř
450 gmleté jehněčí maso

podle potřeby

olej

těsto

0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
2.75 šálkupodmáslí
10.5 šálkupolohrubá mouka
1 šálekcelozrnná mouka
1 lžičkajedlá soda

náplň

2 lžícedijonská hořčice
1 šálekkysané zelí
2 šálkybaby špenát

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech položíme pečící papír, nebo plech jemně pomažeme olejem a zasypeme moukou.

Ve velké míse smícháme oba druhy mouky, jedlou sodu a půl lžičky soli. Přidáme vejce a podmáslí a vše jemně mícháme, až se těsto spojí. Těsto by nemělo být příliš vlhké, ani lepkavé.

Z těsta vytvoříme 6 houstiček o velikosti dlaně a umístíme je na pečící plech. Lehce přitlačíme, aby se housky mírně zploštily. Poté použijeme nůž a vyřežeme jím 0,6 cm hluboký zářez na povrchu těsta.

Housky pečeme po dobu 35 minut, poté by měly po poklepání znít dutě. Housky necháme vychladnout a rozpůlíme.

Smícháme mleté jehněčí maso, prolisovaný česnek, kmín, tymián nebo oregano a špetku soli s pepřem, vytvoříme z nich 4 placičky. Burgery pečeme na vymaštěné pánvi při středně vysoké teplotě (cca 70 °C) z každé strany po dobu 4 - 5 minut.

Burgery vložíme do připravených rozpůlených housek a přidáme hořčici, zelí a zeleninu (baby špenát nebo baby kapustu).

Jehněčí burger se zeleninou podáváme podle chuti k různým příležitostem.

Zbylé housky zužitkujeme podle chuti.
user-icon

autor suback


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí burger se zeleninou

Zpět na recept