Vejce vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a vmícháme do vyšlehaných vajec.
Těsto nalijeme do tukem vymazaného a hladkou moukou vysypaného pekáče a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 180 °C.
Mléko smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a přivedeme k varu a vaříme asi minutu podle návodu. Do ještě horkého pudinku vmícháme máslo a necháme trochu vychladnout.
Na vychladlý korpus namažeme polovinu krému, poklademe na malé kousky nakrájeným ovocem, přelijeme zbylým krémem, poklademe sušenkami, nejlépe hranaté máslové sušenky, a přelijeme roztavenou čokoládou, nejlépe extra hořké kaštany. V případě nutnosti zředíme čokoládu kouskem másla nebo ztuženého tuku, aby čokoláda byla pěkně tekutá. Koláč necháme odležet nejlépe do druhého dne, sušenky krásně nasáknou.
Jednoduchý osvěžující koláč nakrájíme a podáváme.