Salát opláchneme, rozdělíme na menší kousky a dáme do mísy. Do misky nebo hrnku dáme 3 lžíce jogurtu, 2 lžičky cukru, polovinu čajové lžičky octa a vše pořádně smícháme. Dresink nalijeme do mísy se salátem a promícháme. Pokud chceme, můžeme přidat pro lepší barvu pár ředkviček. Pokud salát nebudeme jíst hned, dáme jej do lednice a dresink přilijeme těsně před podáváním. Ředkvičky můžeme dát do salátu hned. Jednoduchý letní salát můžeme podávat samotný nebo jako přílohu k různým pokrmům.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.

Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.

Autor:Teri vaří



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena