Karamelový krém se hodí ke slepování cukroví, makronek, laskonek, ořechů i k promazávání dortových korpusů. Nejlepší na něm je, že ho připravíte pouze ze dvou surovin!
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo150 g
Kondenzované slazené mléko1 plechovka
Postup přípravy
Kondenzované mléko dáme vařit v neotevřené konzervě na 2 hodiny do vodní lázně, až vznikne karamel. Případně můžeme použít už rovnou karamelové slazené mléko, ušetříme tím čas.
Máslo ušleháme do pěny a postupně po troškách přidáváme zchladlý karamel. Stále šleháme, až vznikne hladký krém.
Vzniklý karamelový krém můžeme použít ke slepování kousků vánočního cukroví neno jako náplň do zákusků a dortů.
Jednodušší a bez problému je koupit hotové karamelové mléko, má báječnou chuť a pak jen vyšlehat máslem, pokud je pro někoho moc sladký stačí přidat do krému několik lžiček bešamelu nebo pudinku uvařeného bez cukru.