Jednoduché ovocné rampouchy

Tato chuťovka potěší nejen děti. Recept na skvělé osvěžení v letních dnech.


4.210x
30 min

Postup přípravy

Pro jahodový rampouch si připravíme sirup. Dáme vařit vodu s cukrem, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup odstavíme a necháme vychladnout. Jahody důkladně umyjeme a rozmixujeme na krém. Do jahodové kaše přidáme již vychladlý sirup a šťávu z půlky citronu. Směs přefiltrujeme. Na nanukovou tyčku asi v polovině uděláme uzlík z alobalového proužku, kterým oddělíme směs od formičky. Tyčku s alobalem vložíme do nanukové formy a nalijeme jahodovou směs. Dáme do mrazáku a necháme do úplného zmrazení.

Na citronové rampouchy si připravíme sirup podle předešlého postupu. Sirup necháme taktéž úplně vychladnout. Vymačkáme citron, abychom měli 150 g šťávy, kterou promícháme se sirupem. Opět přefiltrujeme, nanukovou tyčku v půlce svázanou proužkem alobalu vložíme do formičky a nalijeme směs. Necháme v mrazničce do úplného zmrazení.

Na pomerančové rampouchy připravíme stejný sirup a necháme vychladnout. Vymačkáme šťávu z pomerančů, přefitrujeme a nalijeme do formy s nanukovou tyčkou a necháme zmrazit.

Jednoduché ovocné rampouchy podáváme jako svěží občerstvení v letních dnech.

Tip: Dáváme pozor, aby tyčka od nanuků byla v úplném středu formy. Pokud nemáme formičky na nanuky, použijeme obyčejné plastové kelímky. Z těchto surovin máme 12 nanuků a z každého 4 kusy. Objem mé formičky je 60 ml. Kdo raději sladší, přidá do sirupu více cukru.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché ovocné rampouchy

Zpět na recept