Jednoduché brownies

Máte-li chuť na brownies, a ne pouze čokoládovou buchtu, zkuste tento recept.


4.311x
60 min

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme máslo a hořkou čokoládu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Pořádně promícháme hladkou mouku a kakao, dáme stranou. Ano, opravdu stačí tak málo mouky. Mléčnou a bílou čokoládu nakrájíme na kousky (čtvereček na asi 4 - 6 kousků) a dáme stranou.

Cukr a vejce (větší vejce stačí 3) mixujeme metličkovým mixérem 5 - 8 minut, aby se nám do směsi dostal vzduch. Pak stěrkou přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a stěrkou pomalu promícháváme čokoládu ode dna s vaječno-cukrovou směsí. Až se barva ode dna nebude příliš lišit od barvy celé směsi, přisypeme kakao s moukou a opět stěrkou pomalu vmícháváme krouživým pohybem ode dna nahoru tak, abychom neviděli kousky prášku kakaa s moukou. Nepřeháníme to s mícháním, abychom nevyhnali všechen vzduch. Nakonec ještě vmícháme kousky mléčné a bílé čokolády.

Troubu předehřejeme na 160 °C (oboustranný ohřev s větrákem) nebo 180 °C (plynová trouba) a zatím nachystáme plech. Plech vymažeme kouskem másla a pak na něj přilepíme pečící papír, aby nám kopíroval tvar plechu. Do plechu vlijeme těsto, bude to trochu pracné, směs je dost lepivá, takže spíše vykydáme a opatrně stěrkou rozprostřeme po celé ploše plechu i do rohů a zarovnáme na výšku. Stále pozor na vzduch, žádné velké plácání.

Brownies pečeme 20 - 25 minut, pokud se nám i potom zdá směs uprostřed příliš tekutá, na maximálně 5 minut ještě do trouby vrátíme. Nikdy to nebude vypadat úplně upečeně, ale je to hotové, nebojte se. Po vyjmutí necháme nejméně 3 hodiny (raději 4 - 5 hodin) venku chladnout a tuhnout, pak teprve krájíme na malé čtverečky (jednotlamky), abychom nebyli upatlaní při držení a ukusování.

Jednoduché brownies servírujeme jako neodolatelný dezert k různým příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché brownies

Zpět na recept