Kaše vhodná jako příloha k masům i samotná bez masa.
Hodnocení
3.2
/ 5 (67x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Sůl
Mléko
Majoránka
Ostatní
Brambory500 g
Pšeničné kroupy100 g
Postup přípravy
Krupky uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Uvařené je scedíme. Mléko ohřejeme.
Zatím si oloupeme brambory, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Z horkého mléka a brambor vyšleháme nebo prostě "uděláme" kaši. Vmícháme do ní kroupy a podle chuti přidáme česnek, majoránku a nakonec kaši osolíme.
Nastavovanou kaši podáváme horkou.
já ji přendám do vymaštěného pekáče,nahoru nakrájím klobásku nebo špekáčky a zapeču,také je to mňamka
Michal
Podávání nastavované kaše
Děda vždycky říkal, že nejlepší je 7x ohřívaná. Takže ji ohřál v kastrolu, nechal vychladnout, znovu ohřál .... Pak teprve nás k ní pustil. Musím říci, že měl naprostou pravdu, ty opečárky ji posouvají do výšin. Zkuste a uvidíte. Je to sice trochu náročné na čas, ale stojí to za to