Jatýrka tokaj

Recept na klasická dušená játra na cibuli, přelitá netradiční omáčkou z tvarohu, tokajského vína a kousky nektarinek.


2.9803x
60 min

Ingredience

4 kspaprika
3 kscibule
600 grajče
150 gnektarinky
250 gměkký tvaroh
800 gvepřová játra
3 dltokajské víno

podle chuti

sůl
ocet balsamico
mletý pepř
jarní cibulka
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Játra opepříme a z jedné strany osolíme. Cibuli nakrájíme na veliké kousky.

Cibuli orestujeme na oleji, přidáme k ní játra osolenou stranou dolů, zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Víno svaříme s trochou octa balsamico a do vroucí směsi zašleháme měkký tvaroh. Nektarinky oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do omáčky. Krátce povaříme. Papriky, mladé cibulky a rajčata nakrájíme na větší kousky. Zprudka vše orestujeme na oleji. Podle chuti osolíme.

Zeleninu podáváme jako přílohu k dušeným játrům, která přeléváme tokajskou omáčkou. Jatýrka tokaj ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jatýrka tokaj

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.