Játrový guláš

Tradiční český guláš, tentokrát bez obvyklého masa - pouze s játry.


4.455x
35 min
6×

Ingredience

1 lžíceolej
sůl
0.5 lžičkymletý pepř
2 lžícehladká mouka
150 ganglická slanina
1 lžícemletá červená paprika
1 lžícegulášové koření
1 ksčervená cibule
500 gkuřecí játra (i mražená)

na ozdobu

1 ksmenší cibule

Postup přípravy

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na větší kostky.

Rozpálíme olej a cibuli i slaninu opečeme. Poté přidáme kuřecí játra (není třeba je krájet) a orestujeme je. Zalijeme 1/2 l vody a uvedeme do varu. Pak přidáme koření, promícháme a vaříme pod pokličkou 10 minut do změknutí jater.

Mouku smícháme se třemi lžícemi vody na kašičku. Za stálého míchání ji přilijeme k játrům. Uvedeme opět do varu a vaříme 10 minut (mouku při ochutnání nesmíme cítit na jazyku). Odstavíme a přimícháme sůl podle chuti.

Játrový guláš servírujeme posypaný nakrájenou cibulí. Nejvhodnější přílohou je houskový knedlík.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká