Játrový dort

Oblíbená mezinárodní i česká chuťovka. Můžeme použít játra jak vepřová tak i hovězí.


3.814x
120 min

Postup přípravy

Játra necháme přes noc vylouhovat ve studené vodě, pak je odblaníme a najemno pomeleme. Všleháme změklé máslo, vmícháme mouku, mléko a vejce, osolíme a opepříme. Vznikne řídká hmota jako na palačinky, z níž na pánvi upečeme placky.

Placky mažeme majonézou a skládáme vždy po 7 ks na sebe. Povrch potřeme majonézou, posypeme posekanými vejci a ozdobíme proužky papriky. Měly by vzniknout 3 dorty, které necháme vychladnout.

Pak je nakrájíme na klíny, jež klademe na salátové listy a ozdobíme čerstvou zeleninou. Z jednoho dortu nakrájíme 6 klínů.

Játrový dort podáváme s bílým pečivem.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrový dort

Zpět na recept