Drůbeží játra očistíme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou játra velká, můžeme je rozpůlit. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme.
V pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme játra, opepříme je a necháme orestovat. Když se játra zatáhnou, osolíme je a přidáme k nim jablka. Promícháme a přidáme kečup, česnek a necháme chvilinku smažit.
Játrovou směs do bramboráku ochutnáme a podle potřeby ještě osolíme, případně přidáme kečup. Směs by měla být jemně nasládlá. Pokud se nám podaří bramboráky přesolit, játrovou směs osolíme méně.
Játrovou směs vkládáme do bramboráku.