Játrová směs do bramboráku

Sladkokyselá směs z jater do bramboráku. Vhodné i jako samostatný hlavní chod s přílohou.


3.098x
20 min

Postup přípravy

Drůbeží játra očistíme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou játra velká, můžeme je rozpůlit. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme.

V pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme játra, opepříme je a necháme orestovat. Když se játra zatáhnou, osolíme je a přidáme k nim jablka. Promícháme a přidáme kečup, česnek a necháme chvilinku smažit.

Játrovou směs do bramboráku ochutnáme a podle potřeby ještě osolíme, případně přidáme kečup. Směs by měla být jemně nasládlá. Pokud se nám podaří bramboráky přesolit, játrovou směs osolíme méně.

Játrovou směs vkládáme do bramboráku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrová směs do bramboráku

Zpět na recept