Vepřová játra na červeném víně s rajčaty.
česnek | |
olej | |
sůl | |
1 ks | cibule |
2 ks | rajče |
2 lžíce | kečup |
3 lžíce | červené víno |
chilli koření | |
4 plátky | vepřová játra |
Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek (množství podle chuti) očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek prolisujeme.
Plátky jater jemně naklepeme a poprášíme chilli kořením. Na vyšší pánvi rozpálíme olej a játra opečeme. Přendáme je na vyhřátý talíř.
Ve výpeku lehce osmahneme plátky rajčat a přendáme na játra, aby nevystydla. V pánvi osmažíme cibuli, česnek, vmícháme víno, kečup, podle chuti omáčku osolíme a chvíli podusíme. Můžeme přidat ještě trochu vody nebo vína.
Játra přelijeme omáčkou, obložíme čerstvými rajčaty. Výborné jsou s hranolky.
autor liskova.jirina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena