česnek | ||
olej | ||
sůl | ||
1 ks | cibule | |
2 ks | rajče | |
2 lžíce | kečup | |
3 lžíce | červené víno | |
chilli koření | ||
4 plátky | vepřová játra |
Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek (množství podle chuti) očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek prolisujeme.
Plátky jater jemně naklepeme a poprášíme chilli kořením. Na vyšší pánvi rozpálíme olej a játra opečeme. Přendáme je na vyhřátý talíř.
Ve výpeku lehce osmahneme plátky rajčat a přendáme na játra, aby nevystydla. V pánvi osmažíme cibuli, česnek, vmícháme víno, kečup, podle chuti omáčku osolíme a chvíli podusíme. Můžeme přidat ještě trochu vody nebo vína.
Játra přelijeme omáčkou, obložíme čerstvými rajčaty. Výborné jsou s hranolky.
Autor:liskova.jirina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena