Játra zvíkovského raráška

Vepřová játra na červeném víně s rajčaty.


3.0154x
30 min

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek (množství podle chuti) očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek prolisujeme.



Plátky jater jemně naklepeme a poprášíme chilli kořením. Na vyšší pánvi rozpálíme olej a játra opečeme. Přendáme je na vyhřátý talíř.



Ve výpeku lehce osmahneme plátky rajčat a přendáme na játra, aby nevystydla. V pánvi osmažíme cibuli, česnek, vmícháme víno, kečup, podle chuti omáčku osolíme a chvíli podusíme. Můžeme přidat ještě trochu vody nebo vína.



Játra přelijeme omáčkou, obložíme čerstvými rajčaty. Výborné jsou s hranolky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra zvíkovského raráška

Zpět na recept